Öykü

Kötü Büyüleyici Çiçek Perileri

Haruka, Michiru, Setsuna, Hotaru ve Beruche, Sonsuz Botanik Bahçesi’ne gitmeye karar vermiÅŸlerdi. Bahçede dolaşırken Haruka, soÄŸukkanlı bir ÅŸekilde “Eski düşmanları kim yeniden diriltmiÅŸ olabilir.” diye söylenirken Setsuna ona “Bizde bilmiyoruz. Kai, bu konuda araÅŸtırmalara baÅŸlamış.” diye yanıt vermiÅŸti.

Haruka, yumruÄŸu sıkıp ciddi bir ses tonuyla “Bu bekleyiÅŸ bir zaman kaybıdır. Kai’nin dışında bizde bağımsız araÅŸtırmalara baÅŸlayalım” deyince Setsuna sesini yükselterek “Kai bunu bilse bize çok kızacaktır.” diye yanıt vermiÅŸti.

“Biz buraya gezmek için geldik. Toplantı yapmak istemiyorum. Kai’nin bir bildiÄŸi vardır.” diyen Michiru, Adamotu çiçeklerini okÅŸarken Hotaru da ona eÅŸlik etmiÅŸti.

O sırada Beruche ani bir çığlık atınca kızlar ona bakmışlardı. Kızların ona baktığını gören Beruche, mutlu bir ses tonuyla “Bakın ÅŸu çiçeÄŸin güzelliÄŸine! Resmen al beni diye haykırıyor. Gitmeden bu çiçeÄŸi alacağım hem kendime hem de Koan’a ev hediyesi olarak alacağım.” diyerek mor renkli AÅŸkın GözyaÅŸları adlı çiçeÄŸi göstermiÅŸti.

“Bu çiçek bana gümüş kristalini anımsatıyor çünkü ona AÅŸkın GözyaÅŸları demesinin nedeni Serenity ve Endymion’un hazin sonlu aÅŸkına ithafen.” diyen Michiru, Beruche ile hem fikir olduÄŸu sezdirmiÅŸti.

Beruche, çiceÄŸin yapraklarını okÅŸarken “Haklısın Michiru-Sama. Onların aÅŸkı ölümsüz olup beni ve ablamları da iyileÅŸtirdi. Ben ile Takano Torajima (Åžahin Gözü) aÅŸkı ölümsüz olmasını çok istiyorum.” deyince Setsuna ona “Sizinki de zamanla ölümsüzleÅŸecek. Yeter ki inancını kaybetme!” diye yanıt vermiÅŸti.

Haruka da çiçeklere bakarken bir çiçek onun dikkatini çekmiÅŸti. Kocaman sarı gülü Usagi’ye benzeterek “Dolunay Surat!” diye söylenmiÅŸti. Setsuna, onun yanına gelip onun baktığı kocaman güle bakmıştı. Onun omzunu okÅŸayarak “Dolunay Surat sayesinde gerçek sevgiyi öğrendin. Çocuksu olsa da evrenin en temiz kalpli prensesidir.” diye yanıt vermiÅŸti.

Daha sonra Setsuna, Haruka ile birlikte çiçeklere bakarken Haumea ÇiçeÄŸi’ne gözü iliÅŸmiÅŸti. Onun fiyatına bakınca çok pahalı olduÄŸunu anlamıştı. Onun yanındaki karahindibaya da bakmışlardı

O sırada arkalarında; önde Xenian, onun arkasında Dahlian, Glycina ve Campanula denilen kötü büyüleyici çiçek peri grubu çıkmıştı. Xenian, hipnotik ses tonuyla “Haruka Tenyu daha doÄŸrusu Uranüs Savaşçısı. Dış Gezegen Savaşçıları’nın en güçlüsü gel benimle birlikte Dünya’yı ele geçirelim.” deyince Haruka çok sinirlenmiÅŸti ve ayaÄŸa kalkarak arkasına dönüp onlara bakmıştı.

Haruka, sinirli bir üslupla “Sen ne saçmalıyorsun. Haruka’yım. Kimse boyun eÄŸmem. Seni cezalandıracağım.” diye bağırdıktan sonra cebinden broÅŸu çıkartıp havaya kaldırmıştı ve Galaktik Uranüs Savaşçısı’na dönüşmüştü.

Gizliden Setsuna’ya yaklaşıp onu rehin almaya kalkışan Glycina, özünü yerden bulmuÅŸtu. Setsuna da ona “GüneÅŸ Kraliçesi olduÄŸum için kimse beni rehin alamaz!” dedikten sonra cebinden broÅŸu havaya kaldırmıştı ve Galaktik Plüton Savaşçısı’na dönüşmüştü.

Setsuna’yı rehin almadan baÅŸarısız olunca Glycina, bu sefer Beruche’yi rehin almıştı. Beruche de “Kızlar! Beni düşünmeyin. Bunlar kötü büyüleyici çiçek perileri olduÄŸu için Haruka onların icabına bakar.” deyince Haruka onu anlamıştı.

DiÄŸer yanda Dahlian Michiru’yu ve Campanula ise Hotaru’yu rehin almışlardı. Haruka ve Setsuna ise soÄŸukkanlı durmaya devam etmiÅŸlerdi. Xenian’ın emriyle kötü büyüleyici çiçek perileri, kızların enerjilerini almaya baÅŸlamışlardı. Haruka ve Setsuna teslim olmamak için direnmiÅŸlerdi.

“ArkadaÅŸlarımı serbest bırak Xenian! Yoksa seni cezalandığım an seni kimse elimden kurtaramaz!” diye bağıran Haruka, sonra ellerini havaya kaldırıp “Uranüs! Uzay Türbülansı!” der demez Uranüs Savaşçısı’nın elleri içinde büyük miktarda enerji üretilmiÅŸti ve bu enerji ışık topunu Xenian’a göndermiÅŸti.

Kendisine doÄŸru gelen enerji topu gören Xenian, saldırıya karşı sarmaşıklarını kullansa da baÅŸarılı olmamıştı. Enerji topu ona isabet edince onu yakarak yok etmiÅŸti. Haruka’nın saldırısı baÅŸarılı olduÄŸunu gören diÄŸer kötü büyüleyici çiçek perileri, rehin aldıkları kızları iyice sıkmaya baÅŸlayınca kızlar acı acı bağırmışlardı.

Michiru’nun acı acı bağırışlarına dayanmayan Haruka sinirlenip yumruÄŸu sıkmıştı. Daha sonra saÄŸ elini havaya kaldırıp “Uranüs! Dünya Sarsıntısı” der demez onun avucunda halkalı alev topu oluÅŸmuÅŸtu ve sonra bu halkalı alev topunu yere vurarak Dahlian’a doÄŸru göndermiÅŸti.

Kendisine doÄŸru hızla gelen halkalı alev topunu gören Dahlian, hemen rehin aldığı Michiru’yu serbest bırakıp sarmaşıklarıyla savunmaya geçse de halkalı alev topu ona isabet edince yanarak kaybolmuÅŸtu. Haruka’nın bu saldırısı da baÅŸarılı olduÄŸu gören Campanula ve Glycina, sarmaşık kollarıyla rehin aldıkları Hotaru ve Beruche’yi iyice sıkmaya baÅŸlayınca kızların acı acı bağırışları artmaya baÅŸlamıştı.

BitkinleÅŸmjÅŸ Michiru, tüm gücünü toplayarak ayaÄŸa kalkıp cebinden broÅŸu çıkartıp havaya kaldırmıştı ve Galaktik Neptün Savaşçısı’na dönüşmüştü. Sonra Haruka ve Setsuna’ya “Hadi gelin Derin Dünya Çığlığı saldırı kombinesi yapalım.” deyince Haruka ve Michiru tamam dercesine baÅŸlarını sallamışlardı.

“Uranüs! Dünya Sarsıntısı!”

“Neptün! Derin Batışı!”

“Plüton! Ölüm Çığlığı!”

Kızlar sözlerini tamamlayınca avuçlarında oluÅŸan saldırılarını Hotaru’yu rehin alan Campanula’ya fırlatmışlardı. Campanula’ya doÄŸru hızla giden üç saldırı birleÅŸerek “Derin Dünya Çığlığı” denilen beyaz renkli halkalı alev topu oluÅŸturmuÅŸtu.

Kendisine doÄŸru hızla gelen beyaz renkli halkalı alev topunu gören Campanula, hemen rehin aldığı Hotaru’yu serbest bırakıp sarmaşıklarıyla savunmaya geçse de beyaz renkli halkalı alev topu ona isabet edince yanarak kaybolmuÅŸtu.

Beruche’nin acı acı bağırmalarına dayanamayan Haruka, Michiru ve Setsuna, aynı saldırısı kombinesini Glycina’ya doÄŸru göndermiÅŸti. Kendisine doÄŸru hızla gelen ak tüslü halkalı alev topunu gören Glycina, hemen rehin aldığı Beruche’yi serbest bırakıp sarmaşıklarıyla savunmaya geçse de beyaz renkli halkalı alev topu ona isabet edince yanarak kaybolmuÅŸtu.

Kötü büyüleyici çiçek perileri, dış gezegen savaşçılarına karşı başarılı olmayışlarının nedeni; onlarla ilk kez karşılaşmalarıydı. Ateş karşısında kötü botanik periler asla başarılı olmaz çünkü ateş daha güçlü bir maddedir.

Kendine gelen Beruche, tüm gücünü toplayıp ayaÄŸa kalktıktan sonra bitkin bir ÅŸekilde “Haruka sana çok teÅŸekkür ederim. Sen olmasaydın yanımızda onlar bizim enerjilerimizi emerek bizleri öldürecekti.” deyince Haruka gülümseyerek onun yanına gelmiÅŸti.

“Asıl sana teÅŸekkür etmeyelim çünkü bana ateÅŸ savaşçılarından biri olduÄŸumu hatırlattın.” diyen Haruka, Beruche’ye sımsıkı sarılmıştı. Setsuna, yanında duran Michiru’ye “Beruche bizim gruba dâhil olmasıyla birlikte artık daha güçlendik. Bizimle uyumlu hareket eden bir savaşçı olup gerektiÄŸinde bize çözüm bulmayı bilir.” deyince Beruche ve Michiru gülümsemiÅŸlerdi…

Hotaru da kendine çekidüzen vererek ayaÄŸa kalktıktan sonra üzgün bir ses tonuyla “Eski düşmanlar bir bir ortaya çıkması beni çok korkutuyor çünkü Bayan 9 olmak istemiyorum. Firavun 90, en güçlü iki hizmetkârdan biridir. Kaos ve onunla mücadelelerimiz uzun sürmüştü.” deyince herkes ona bakmıştı.

“Ãœzülme Hotaru-Chan, Kai var oldukça biz daha güçlüyüz. Seni asla ona vermeyiz çünkü yıkım savaşçısı olduÄŸun için zaman bizlere yardımcı oldun.” diyen Setsuna, üzülen Hotaru’yu bir nebze olsa rahatlatmıştı.

Birden Michiru’nun cebindeki derin deniz aynası parlayıvermiÅŸti. Michiru da cebinde gözgüden çıkartıp ona bakınca gördüğü ÅŸey onu ÅŸoka uÄŸratmıştı. Setsuna beti benzi solmuÅŸ Michiru’ya “Ne oldu Michiru! Neden betin benzin soldu?” diyerek onu yanına gelmiÅŸti.

Haruka da onun yanına gelerek “KonuÅŸ sana Michiru!” deyip onu sallamıştı. Setsuna, Haruka’ya engel olsa da Haruka Michiru’yu sallamaya devam etmiÅŸti. Michiru eliyle dur dedikten sonra yavaÅŸ yavaÅŸ “Tokyo ve Dünya kara gömülecek!” deyince herkes ÅŸaÅŸkın bir ÅŸekilde “Neee?!!!” diye bağırmıştı.

Setsuna da Michiru’nun dediklerinden yola çıkarak “Acaba Kar Prensesi Kaguya’ya mı geri döndü?” dedikten sonra çenesini okÅŸamaya baÅŸlamıştı. Haruka da yumruÄŸu sıkarak “Öyleyse o prenses bozuntusu benden çok çekeceÄŸi vardır.” diyerek yanıt vermiÅŸti.

Beruche de soÄŸukkanlı bir ÅŸekilde “Aranıza katılmamla sizi daha da güçlü kıldım. Erlik’e karşı baÅŸarılı saldırı kombinasyonu yaptığımızı hatırlayınız.” deyince herkes ona hak verircesine baÅŸ sallamıştı…

Hotaru da bir adım öne çıkıp “ArkadaÅŸlar! Biraz soÄŸukkanlı olalım. Kar Prensesi Kaguya deÄŸil de baÅŸka bir düşman da olabilir. Güç toplamak için eski düşmanların bir kısmını diriltip bize saldırtıyordu.” deyince herkesin akıllarında yeni soru iÅŸaretleri oluÅŸmuÅŸtu…

Bölüm Sonu!

Bleda & Kai

3 Eylül 1989 yılında Diyarbakır'da doğdum ve Keldani kökenli Türk vatandaşıyım. İlköğretim ve lise eğitimimi Diyarbakır'da aldım. 2011 yılından itibaren Ankara Bilimyurdu DTCF Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümünü okuyorum. Okuduğum bölüm sayesinde Azerbaycan Türkçesi'ni severek öğrendim. Hikaye ve kompozisyon yazmayı çok seviyorum. İç dünyamı yazılarımla okurlarım ile paylaşmaktan zevk alıyorum. Kaan Güler ile tanışmamla ara verdiğim yazı çalışmalarıma yeniden döndüm. Bu dönüş bana çok şey kazandırdı. Yazdığım eserleri wattpad platformunda paylaşıyorum. Türkiye'de Hayran Kurgu Edebiyatı'nın temsilcilerinden biri olmak istiyorum.

Öne Çıkan Yorumlar

  1. Ellerine emeğine sağlık :wave: Öykünün girişinde birkaç yazım hatası mevcut eminim sen de sonradan okuduğunda fark etmişsindir anlamayı güçleştirebiliyor. Onun dışında önceki yoruma katılıyorum. Karakterler çok fazla ve sanırım hayran kurgu olduğu için karakterleri okuyucuya tanıtma/gösterme gereği duymamışsın ancak olayı ve kahramanları tanımayan okuyucu için bu işi çok zorlaştırıyor.
    Selametle :slightly_smiling_face:

  2. Avatar for BledaKai BledaKai says:

    İmla hataları olması normaldır çünkü son iki gün kala gönderdim. Haberim olsaydı Murat Kaya Beşiroğlu editörlük fırınından çıkarıp gönderecektim. Bu haliyle seçkiye koyan Kayıp Rıhtım ailesine teşekkür ederim. Hayran kurgu (fan fiction) okurları karakterleri rahatlıkla bilirler. Özellikle Ay Savaşçısı animesi hayranları… Acemi bir kalemdir. Zamanla gelişeceğime inanıyorum…

  3. Avatar for BledaKai BledaKai says:

    Təşəkkürlər edirəm…

  4. Merhaba BledaKai,

    Eğlenceli bir metin. Çok karakter ve arkada bir evren var. Ben o sebeple sadece gördüklerimi anlayabildim. Ancak yorum cevabında belirtmişsiniz, zaten meraklılarının bildiği karakterlermiş.

    Yine animede kullanılan bir format belki ama "miş"li geçmiş zaman "di"li geçmiş zamanı tamamen ikame ettiğinde yazının genel havası biraz basitleşiyor olabilir. Ama söylediğim gibi; bu bir tür gereğidir. Onu rezerv tutuyorum.

    Bir power rangers ambiansı var ama şaka bir yana.

    Sadece tüm söylediklerim içinde -tür bileşenleri de dahil- tek ciddi eleştirim, metnin koşuyor olması. Bir şey okumadım da bir çatışma tasvirini ve çatışmanın sebebini bilenlerin aralarındaki anlık iletişimi okudum gibi.

    Bölüm 2’de görüşmek dileğiyle…

  5. Güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum. İleride basarsam Bahire Alp gibi manga editörleri ve animeye aşina editörlerince düzenlemeler yapacağım. Eksikliklerimi biliyorum. Ay Savaşçısı novelaları Türkçeye çevirilseydi en azında bölümü yazarken dikkatli olurduk.

Söyleyeceklerin mi var? Kayıp Rıhtım Forum'da yorum yap.

2 cevap daha var.

Yorum Yapanlar

Avatar for BledaKai Avatar for MuratBarisSari Avatar for Burak_Katipoglu Avatar for Sahib_Kerimov Avatar for Lewisruhu