Blog

Kayıp Rıhtım Sunar: “Tüm Panayırların Heyulası” Çıktı

Tüm Panayırların Heyulası

Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi’nde 12 yılı aşkın zamandır parçası olduğumuz dünyayı, şimdi yeni bir basamakla genişletiyoruz. İlk matbu öykü antolojimiz Tüm Panayırların Heyulası yayımlandı. Eser, İthaki Yayınları’nın Pangea Kitaplığı bünyesinde okurların karşısına çıktı.

Fantazi, bilimkurgu, korku, distopya, tuhaf kurgu ve polisiye türlerinde kaleme alınmış “ucube” temalı öyküleri bir araya getiren antolojide yer alan yazarlar şu şekilde:

Ayça Erkol, Bahadır Cüneyt Yalçın, Bahri Vardarlılar, Deniz Erbulak, Eda İşler, Ekin Açıkgöz, Emirhan Burak Aydın, Ezgi Polat, Hakan Bıçakcı, Hikmet Hükümenoğlu, Mehmet Berk Yaltırık, Murat S. Dural, Müge Koçak, Onur Selamet, Orçun Ünal, Özgürcan Uzunyaşa, S. İpek Ortaer Montanari, Seran Demiral, Suat Duman ve Süreyyya Evren.

Onur Selamet ve Özgürcan Uzunyaşa tarafından yayıma hazırlanan antolojideki eserlerin tamamı bu kitap için özel olarak kaleme alındı.

Tüm Panayırların Heyulası – Arka Kapak

“Fantastik edebiyat, bilimkurgu ve korkunun çoğu genç ismi bir araya gelip bir ucube öyküleri antolojisi yaratmış. Aralarında sevdiğimiz pek çok yazar var. Ve en güzeli, kadın-erkek dağılımı da umut verici.” – Sevin Okyay

“İsyan başladığında ucubeler yüzünden gerçekle yüzleşmek zorunda kaldılar, hayatlarını idame ettiren yalanlara ne kadar bağımlı olduklarını gördüler.”

İnsanların popülist politikalar tarafından marjinalleştirildiği, yalnızlaştırıldığı, öteki olmaya mahkûm edildiği zamanlardayız. Öteki olmanın anlamını, aykırılığın, ucubeleşmenin ne demek olduğunu sorgulamanın en iyi yollarından biri de kurmacadan geçiyor.

Tüm Panayırların Heyulası fantazi, bilimkurgu, korku, distopya, tuhaf kurgu ve polisiye türlerinde yazılmış “ucube” temalı 20 öyküyü bir araya getiriyor. Özel olarak bu kitap için kaleme alınmış öykülerde ucube, kimi zaman bir mekân kimi zaman bir durum. Bazen de normalin ta kendisi.

İzlerini arama çubuğunda değil, hayatın içinde sürdüğünüzde ucubelerle şekillenen panayırları görebilirsiniz. Üstelik tüm panayırların bir heyulası var. Tüm panayırlar aynı özü saklıyor. Hepsinin cevheri aynı maden ocağında gömülü. Derinlere inip onları görmemiz gerekiyor. Beraber paylaşacağımız yollar var.

Kayıp Rıhtım, sizi yalnız yürümek istemeyeceğiniz bir patikaya davet ediyor.

Toplamda 288 sayfa ve öyküden oluşan kitabın editörlüğü Ceyhan Usanmaz, kapak illüstrasyonu Ebrahel Lurci imzalarını taşıyor.

Eseri aşağıdaki dijital kitap satış sitelerinden ve tüm kitapçılardan temin edebilirsiniz:

Idefix: https://bit.ly/tumpanayirlar-idefix
Kitapyurduhttps://bit.ly/tumpanayirlar-kitapyurdu
İlknokta: https://bit.ly/tumpanayirlar-ilknokta
D&R: https://bit.ly/tumpanayirlar-dr
Kidega: https://bit.ly/tumpanayirlar-kidega
BKM Kitap: https://bit.ly/tumpanayirlar-bkm
Babil: https://bit.ly/tumpanayirlar-babil

Öne Çıkan Yorumlar

  1. Avatar for SJack SJack says:

    Ben tahmin etmiştim böyle bir şeyin geleceğini. Pangea kitaplığının ruhunu yansıtan güzel bir çalışma olmuş. Kapak görseli ve renk seçimi harika.

  2. Hayırlı olsun. Sitemizin isminin daha çok insana ulaşması adına çok sevindim. Eminim öyküler de harikadır, lakin bu kitabın siteyle bağını anlamadım. Örneğin, derlemede bulunan yazarlar seçkimize katkı mı sağlamış?

  3. Kayıp Rıhtım ile alakalı Onur Selamet var. Onun dışında bağlantısı var mı bilmiyorum

  4. Avatar for Srbs Srbs says:

    Elinize sağlık, böyle çalışmaların devamı gelmesi adına sorgusuz sualsiz almak istiyorum.

  5. Yer alacak kadar iyi olmak isterdim, tüm kalem oynatanların eline sağlık. Kapak çizerinin de. :heart_eyes: Umarım güzel yerlere ulaşır seçki.

Söyleyeceklerin mi var? Kayıp Rıhtım Forum'da yorum yap.

47 cevap daha var.

Yorum Yapanlar

Avatar for gayekcelik Avatar for BledaKai Avatar for azizhayri Avatar for merveriii Avatar for Nefrayto Avatar for kivoethe Avatar for pcd Avatar for EmrecanDogan Avatar for Kaan_Usengul Avatar for magicalbronze Avatar for periyodiknesriyat Avatar for erce Avatar for SJack Avatar for alper Avatar for darlyopus Avatar for SoundOfSilence Avatar for Bay_Karamsar Avatar for EzbenderTheSword Avatar for cusseliahmethoca Avatar for anon6571210 Avatar for Tamarix Avatar for anon65798898 Avatar for ohyespatates Avatar for doktorant