Düş İşleri Bakanlığı mevcut gerçeklik algısını tehdit eden düş gücü unsurlarını denetlemek için kanun hükmünde bir yazılım geliştirdi. Bu yazılımın algoritması 22. yüzyılın insafsız neo natüralizmiyle 23. yüzyılın kirli sokak realizmi melezlenerek oluşturulmuştu hatta yazılımı tasarlayanlar işi şansa bırakmamak için erken 24. yüzyıl aşırı gerçekçiliğini de yazılıma aşılamışlardı. Sahici adlı bu acımasız sanal yargıç, en ufak düş kırıntısını gözden kaçırmıyor; geleceğin getireceği olasılıklarla kafayı bozmuş hayalcilere, mümkün alemlerin evrenlerinde dolaşmayı iş bellemiş aylaklara göz açtırmıyordu. Her türden masal, Sahici’nin bariyerlerinde can veriyor, tren tarifesi nesnelliği taşımayan hiçbir metin dolaşıma girme ve okurlara ulaşma hakkı bulamıyordu. Bilimkurgu eserlerinin hemen hepsi kanunun filtresine takıldı. Yazarların kimi yeraltına çekildi. Başka türleri deneyenler ya da yazmaktan vazgeçenler de oldu. Edebi tekillik bütün düşçüler için görülmemiş bir tehditti. Edebiyatın olay ufku iğne deliğinden daha dardı, oradan geçebilmek için çok ince bir taktik beceriyle olmazı olduracak bir doğaçlama hünerini kaynaştırmak gerekiyordu. Ya da çözüm her zamanki gibi zannedildiğinden daha basitti. Sadece bilimkurgu hikâyeleri yazan İm, Kurgucuk adını verdiği yeni bir öykü türü icat etti. Okurlar ve e-leştirmenler bu çok kısa ve sert öyküleri heyecanla karşıladılar. Bilimkurgu severlerin teşekkür cıvıltıları bakanlığın sayfasını kilitlemiş; Kurgucuklar, bilimkurguya taze bir soluk getirmişti. Bakanlıksa mevcut gerçekliğe dair kafa karıştırıcı hatta zihin bulandırıcı içerik ve dil özelliklerine rağmen filtreye takılmayan bu öykülere karşı kanun hükmündeki yazılımı güncelledi. Bu girişim işe yaramayınca da güvenilir bir e-leştirmenin bilirkişi raporuna başvuruldu:
Kurgucuklarda işlenen karadelik fabrikaları, sanal muhalefet, tüketici zekâ gibi temalar var olan gerçekliğe aittir. Dolayısıyla bu metinler bilimkurgu öyküsü sayılamaz ve mevcut gerçeklik algısını tehdit etmezler.
İm ömrünün sonuna kadar yüzlerce kurgucuk yazdı.
Merhabalar;
Sıkılmadan okudum çünkü buna fırsatım olmadı:slight_smile: İm’e selam, kurgucuklara devam:)
Elinize sağlık…
Elinize sağlık. Bir kurgucuk borçlusunuz bize.
Kolay gelsin
Değişik bir bakış açısı. Arka planda edebiyat otoritelerinin basmakalıpçılığına ve tekeline bir gönderme var gibi hissettim. Bu da hoşuma gitti. Özetle; kurgucuk burgucuk bir öykümsü olmuş. Emeğinize sağlık
Merhaba, teşekkür ederim. ‘kurgucuklara devam’ neden olmasın
Teşekkürler, sevinerek ödeyeceğim bir borç